lørdag den 26. oktober 2013

Hippokrates - lægekunstens fader

Efter 14 dage på Kos, så er man ikke i tvivl om hvad øens stolthed er. 

HIPPOKRATES


Man kan købe statuer af ham over alt, bøger omkring ham og fine "gamle" plakater og tegninger af ham.

Hippocrates var en græsk læge født i 460 f.kr. Han er nok en af de mest berømte læger i historien og det siges også at han var lægekunstens fader. Han skrev datidens lægebøger (som blev brugt frem til 1800-tallet) og havde en lægeskole på Kos.

Det var også Hippokrates som oprettede det store lægetempel Asklepieion(se tidligere indlæg for flere billeder) 


Men det gamle lægetempel er ikke den eneste turist attraktion Hippokrates har efterladt sig. I byen Kos står der også et 12 meter højt plantantræ på platía platanou. Det siges at det var dette træ Hippokrates underviste sine elever under.

Grækerne påstår at det er det selv sammen træ som står der idag, godt støtte af stativer, da det er ved at falde fra hinanden. Men normalt bliver plantantræer ikke over 500 år gammelt, og det er over 2000 år siden Hippokrates døde. Forskerer mener dog at dets rødder godt kan spire på ny og danne et nyt træ.

Så hvem ved, måske er træet det selv sammen som Hippokrates sad under. En ting er i hvert fald helt sikkert. Træet er ældgammelt og det ligner ikke noget som lever meget længere ;)




Det kan måske være svært at se på billedet. Men alle træet grene bliver holdt oppe af det grønne stativ.

Og lige et billede af den moské som er ved siden af træet


Der er også en del statuer af Hippokrates rundt om i byen. Og en dag jeg kom forbi en af dem, ville jeg tage et billede. En venlig turist spurgte om han skulle tage billedet for mig, så jeg kunne være med. Det måtte han da gerne, desværre er det meste af hans finger også med ;) 


Prøvede et par dage efter, selv at tage et billede. Men det blev nu heller ikke for godt. Men der er i det mindste ikke en finger i billedet :)


Nu tror jeg også at jeg har set det meste af Kos by i hvert fald



Ingen kommentarer:

Send en kommentar